VISIE

Ons doel is om eenieder die tennis of padel speelt te helpen zijn of haar persoonlijke doel te halen.

 

RG sports visie

De visie van RG sports op de inrichting van training voor alle doelgroepen kent het volgende fundament:

  1. De trainer zorg samen met de cursisten (junioren en senioren) voor een plezierige en veilige omgeving waarbij van elkaar geleerd wordt, waar fouten gemaakt mogen worden, waarbij eendrachtig samengewerkt wordt aan verbetering van het tennis- en padelspel en waarbij vooral ook veel plezier wordt gemaakt.
  2. In de trainingen wordt altijd gewerkt aan de verbetering van de fysieke en mentale gesteldheid. Het motto is ‘fit, sterk en slim’.
  3. Het spelelement staat centraal in de aanpak (‘game based approach’). Er wordt gericht onderling geoefend vanuit spelsituaties, niet alleen om dat dat het meeste plezier oplevert, maar ook omdat het buitengewoon effectief is in het leerproces om je te ontwikkelen tot een succesvolle speler.

RG sports hanteert het Handboek prestatief tennis van de KNLTB. Het Handboek stelt ons in staat om met al onze medewerkers bij al ‘onze’ verenigingen op uniforme wijze werkzaam te zijn.

De vereniging staat centraal. Het is de plaats waar in beginsel voor alle leden de opleiding en training plaats vindt. Aanvullend kan de RG sports Tennis Academy een rol vervullen.

Junioren worden zo breed mogelijk opgeleid zodat ze rond hun 14e of – indien gestart op hogere leeftijd – na een aantal speeljaren, kunnen kiezen voor een speltype specifieke speelstijl.

De trainers van RG sports worden geselecteerd op hun vakmanschap als trainer, op hun enthousiasme voor de sport en op hun kwaliteiten als gangmaker en aanspreekpunt van de vereniging. Ons kwaliteitsmanagement borgt dat hen vervolgens handvatten worden aangereikt om zich verder te ontwikkelen passende binnen de visie van RG sports.